OM MAGNUS

Magnus Bengtsson är född och uppvuxen i Nässjö men bor sedan slutet av åttiotalet i Vetlanda kommun. Redan i tidig ålder hade Magnus ett brinnande intresse för musik och den stora uppenbarelsen kom när han fick höra Kiss ”Alive” hos en äldre släkting vid nio års ålder. Från den dagen önskade han sig endast fyrkantiga paket vid jul och födelsedagar och det stora samlandet på vinylskivor tog sin början. På sin tjugoårsdag fick Magnus en gitarr i present av en kompis och han började smått lära sig att spela på egen hand genom att lyssna på sina favoritartister. År 1992 bildade Magnus, tillsammans med några jobbarkompisar på Posten, ett band som skulle stå för mellanakten på Postens årsfest. Det som var tänkt som en engångsgrej fortsatte sedan till dags dato i coverband i olika konstellationer.

Magnus har alltid haft en längtan efter att skriva egen musik, men har aldrig hittat rätt sammanhang för att uppnå sina drömmar. När hans brorsdotter Natalie hörde av sig i slutet av 2018 och berättade om sin längtan efter att skapa musik så var det hand i handske. Magnus och Natalie märkte att de bar på samma längtan och delade samma tankar angående musikstil och framförallt det budskap som de ville få fram genom sina texter. När Magnus väl hittat rätt kompanjon så tog låtskrivandet en väldig fart!

”Att få göra den här resan tillsammans med min brorsdotter är högst oväntat, men samtidigt så otroligt spännande och häftigt!” 

- Magnus